Lifestyle, fashion & motivation

blokTIPS

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb over anderhalve week mijn eerste examen periode in het hoger. Echt stress heb ik hier nog niet voor omdat ik vind dat ik me al goed aan het voorbereiden ben. Maar natuurlijk kunnen dingen altijd beter! Daarom heb ik besloten om een artikeltje BLOKTIPS te plaatsen. Handig als je net als ik al snel examens hebt, maar ook handig als je het pas in december hebt want eigenlijk is dat ook zolang niet meer...
Bij dit artikel ben ik geholpen door Jennifer Maes van de blog
"https://lipstickonabudget.wordpress.com/". Ik zal beginnen met mijn tips en dan zal ik
verder gaan met haar tips. Ik moet wel zeggen, de tips die zij geeft zijn gezien van een
ander perspectief als de mijne, wat ik heel leuk vind!

Bloktip 1: BEGIN OP TIJD! Ik kan het maar niet genoeg benadrukken, op tijd beginnen is
een must! Ik weet wel dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, ik heb zelf vorige jaren
altijd gesukkeld om op tijd te beginnen... Maar dit jaar is het mij gelukt en ik ben hier heel
trots op! Start dus op tijd, al is het maar met iets klein. Bekijk door het jaar heen je leerstof,
het helpt al veel!

Bloktip 2: Schrijven! Dit is natuurlijk niet voor iedereen van toepassing, maar voor mij wel.
Ik schrijf zoveel mogelijk op en daar leer ik veel van. Natuurlijk moet je dan wel op tijd
beginnen, als je de dag ervoor gaat beginnen met alles te samenvatten ga je in de
problemen komen. Ik probeer nu ongeveer wekelijks mijn vakken samen te vatten en dat
helpt veel!

Bloktip 3: Stel vragen. Als je je leerstof aan het overlopen bent en je begrijpt iets niet, stel dan direct je vragen aan klasgenoten of eventueel je leerkracht. Door samen te werken met je klasgenoten zie je ook dingen vanuit hun perspectief en kan je van elkaar leren. Ook kan je proberen om in groep te studeren en elkaar een beetje te overhoren. Ik vind het zelf heel handig om overhoord te worden omdat ik dan weet wat ik al kan en wat niet. :)

Zo, dit waren mijn tips. Nu volgen die van Jennifer.

BLOKTIP #1 Zoek een motivatiequote op, eentje die je écht aanspreekt, print het uit en hangt het op aan die ene muur dat je continu aanstaart als je concentratie even zoek is. Ik heb deze tip veel te laat ontdekt maar in mijn laatste blokperiode heeft deze quote me zo hard geholpen. Zeker omdat ik wel eens dingen durf uitstellen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOKTIP #2 Social media detox. Even de harde pijn. Gsm uit én ergens leggen in een andere kamer. Zolang dat hij maar niet in de directe omgeving is. Soms gaf ik mijn gsm aan mijn mama omdat ik wist dat die kleine computer me erg afleidde. Staan je samenvattingen online of moet je veel op de computer tijdens de blok? Dan heb je websites die tijdelijk andere websites kunnen blokkeren. Maar er bestaat ook zoiets als discipline natuurlijk. Ain't easy, durf ik wel toe te geven.

BLOKTIP #3 Zorg dat je (bijna) elke avond iets hebt om naar uit te kijken. Tijdens de blok in december was dat voor mij de Youtubefilmpjes tijdens Kerstmis ook wel bekend als vlogmas. In de zomer plande ik dan een korte date met een vriendin zodat we er toch even buitenhuis waren. Hoe leuker de activiteit, hoe meer je verlangt en hoe meer motivatie je ook hebt, trust me.

 

Zo, dit waren onze bloktips, ik hoop dat jullie hier iets aan zullen hebben! Als je zelf extra tips hebt die deze lijstje zouden kunnen uitbreiden mag je het zeker laten weten. Ook als je zelf zin hebt om een gastblog te schrijven mag je mij altijd contacteren.

quote
e817fa1c9d0619fa0a2af02f078d1b4e